Poslanec Parlamentu Ázerbájdžánu za Chankendi: Poslankyně EP Kaljurandová pomlouvá Ázerbájdžán

od Karabach.cz
Poslanec Parlamentu Ázerbájdžánské republiky za Chankendi (Stepanakert) Tural Gandžali

„Marina KALJURANDOVÁ coby placená arménská propagandistka bohužel pokračuje v pomluvách vůči Ázerbájdžánu.

Ve všech svých předchozích interakcích s ní jsem vždy doufal v konstruktivní dohodu v zájmu rozvoje produktivních bilaterálních vztahů mezi evropským a ázerbájdžánským parlamentem.

Ve své funkci spolupředsedkyně Výboru pro parlamentní spolupráci (PCC) často navštěvovala Arménii, ale ani jednou
nenavštívila Ázerbájdžán, který je největší zemí jižního Kavkazu.

Jako spolupředsedkyně PCC odpovědného za region zavírala oči před třicetiletou brutální arménskou okupací, krvavými etnickými čistkami Ázerbájdžánců, masovým zabíjením desetitisíců nevinných Ázerbájdžánců – včetně genocidy v Chodžaly,
ničení ázerbájdžánského kulturního dědictví, zamořením ázerbájdžánského území minami a v neposlední řadě take ničivými škodami způsobenými na životním prostředí.

To svědčí o tom, že nemá morální právo mluvit o takzvaných „humanitárních problémech“ v regionu. Nabízí se otázka, co bránilo paní KALJURANDOVÉ, aby návštívila Ázerbájdžán? Byly to její pochybné vazby a závazky vůči arménským lobbistům?

Vzhledem k nedávnému korupčnímu skandálu v Evropském parlamentu, do kterého byli zapleteni vysoce postavení činitelé, jako například notoricky proarménská Eva Kailiová, je odpověď s největší pravděpodobností ano!

Poslední protiázerbájdžánský projev paní KALJURANDOVÉ v EP je otevřeným projevem jejího skrytého postoje a pochybné osobní proarménské agendy, kterou musí EP důkladně prošetřit.

Není vhodné, že EP pověřil spolupředsednictvím výboru pro vztahy se zeměmi jižního Kavkazu takto zaujatou osobu. Místo toho, aby přispívala k rozvoji konstruktivních vztahů s partnery v EU, její jednání působí přesně opačně. Vyzývám Evropský parlament a další příslušné instituce, aby prošetřily její jednání a odvolaly ji z funkce spolupředsedkyně Výboru pro parlamentní spolupráci (PCC).

You may also like

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Kliknutím na „Rozumím“ vyjadřujete souhlas. Rozumím